Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Az első mesekönyvek totyogóknak - Boribon és Annipanni sorozat

2022. március 14. - konyvesfalva

boribon.jpg

Marék Veronika, a Boribon és Annipanni könyvek szerzője már több mint félévszázada a magyar gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja. Az első könyv a sorozatból (Boribon és Annipanni) 1970-ben jelent meg és 2022 elejéig még 17 további kötet látott napvilágot. A könyvekben két kis mesehős, Boribon és Annipanni van a középpontban, kettejük kapcsolatában pedig Annipanni testesíti meg a szülőt vagy egy idősebb testvért, Boribon, az aranyos kismackó pedig a kisgyerek.

És hogy miben rejlik a titok, amiért ezek a könyvek ennyi idő után is a gyerekek kedvencei? Szerintem az egyszerűségben. A történetek egyszerűek, a gyerekek könnyen tudják követni őket, és közben a saját lelkivilágukban zajló történésekkel találják szemben magukat: Boribon is elszomorodik, fél, szégyenkezik, dühös, és bizony előfordul, hogy leszidják. Mesehallgatás közben rájönnek, hogy természetesek ezek az érzések, és megtanulják, hogyan lehet egy-egy nehéz szituációt leküzdeni. A köteteket a szerző maga illusztrálja, és a rajzokra ugyanaz igaz, mint a nyelvezetre: egyszerű, de nagyszerű. A lapok színesek, ezáltal képes felkelteni a kicsik érdeklődését, és a kép abszolút jól összhangban van az oldal szövegével.

Egy-egy történet felolvasása nem igényel többet pár percnél, így már egészen korán megismertethetjük csemeténket Boribon kalandjaival.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvesfalva.blog.hu/api/trackback/id/tr2317780232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása