Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Az első mesekönyvek totyogóknak - Pipp és Polli könyvek

2022. március 11. - konyvesfalva

pipp_es_polli.jpg

Axel Scheffler Pipp és Polli könyvei tipikusan az 1-3 éves korosztálynak készültek, a totyogók mindennapi érzelmeire reflektál. A kis nyuszi, Pipp és egérke, Polli legjobb barátok, mindig együtt játszanak. És ahogy a barátokkal néha megesik, olykor összevesznek, valamelyikük szomorú lesz, megijed vagy épp elhanyagolva érzi magát. Mindig valamilyen negatív érzelem feloldása kerül a középpontba, a végkifejlet pedig már vidám, és egy „Éljen!” felkiáltással zárul minden történet.

Az oldalakon 1-2 rövid mondat található, szóhasználata egyszerű, ezáltal már a 12-15 hónaposok is képesek megérteni és akár végighallgatni a történetet. (Persze ez teljesen gyerekfüggő, vannak kis örökmozgók, akik inkább csak lapozgatni szeretnek, és még nem hallgatják végig a mesét.) 

Jelenleg magyar nyelven 10 része jelent meg. Első mesekönyvnek szerintem szuper, a történetek aranyosak, a rajzok kidolgozottak és szépek, igényesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvesfalva.blog.hu/api/trackback/id/tr4217777954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása