Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Tapintós (touchy-feely) könyvek

2022. január 29. - konyvesfalva

A kisbabák érzékszerveinek fejlődése őrületes tempóban zajlik az első hónapokban. A világot maguk körül a tapintás, ízlelés, látás és hallás útján fedezik fel, ezért a mi feladatunk az, hogy ezeket a tevékenységeket - biztonságos keretek közé terelve - bátorítsuk és támogassuk.

 

Miért is jók a tapintós (touchy-feely) könyvek?

1.      Kiválóan stimulálják az érzékszerveket, amely kutatások alapján elősegíti az érzelmi és kognitív fejlődést.

2.      Fejlesztik a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet.

3.      Hozzájárulnak a passzív és az aktív szókincs bővüléséhez.

4.     Segítik a koncentráció fejlődését azáltal, hogy az ilyen típusú könyvek hosszabb ideig lekötik a babákat.

5.      A különböző anyagok tapintása nyugtató hatással bír.

 

Magyarországon sajnos nem elég elterjedtek még ezek a típusú könyvek, pedig ha körülnézünk külföldi oldalakon, láthatjuk, hogy igen széles a paletta, és az egyszerű kontrasztos könyvektől, a szótanulósokon át a valódi mesekönyvekig mindenféle témában találkozhatunk tapintós könyvekkel.

Mi már csak a kisebbik lányommal jutottunk hozzá néhány Usborne példányhoz és elmondhatom, hogy óriási siker volt. Még ülni sem tudott, csak hasalt a könyv előtt, de akár 10-15 percet is elbíbelődött vele, és az akkor 2,5 éves nagyobbik lányom is szívesen csatlakozott ehhez a tevékenységhez, még őt is abszolút lekötötte. Úgy gondolom, hogy a kategóriában az Usborne könyvek kiemelkedőek, igazán minőségi példányok, amelyek sokféle felületű (puha, érdes, fényes stb.) anyagokat tartalmaznak, és a képek is részletgazdagok, kidolgozottak, biztosan igazi kedvencek lesznek a babánál.

Ha érdekel titeket, így tudtok rákeresni: Usborne touchy-feely könyvek.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvesfalva.blog.hu/api/trackback/id/tr7616924458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása