Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Könyvesfalva - gyerekkönyv ajánló blog

Böngészők

2022. március 09. - konyvesfalva

 A böngésző könyveket rendkívül sokoldalúan, ráadásul egészen sokáig lehet használni, ezért egyik gyerek polcáról sem hiányozhatnak. A szöveg nélküli, csak és kizárólag képeket tartalmazó könyvek ugyanúgy lekötik a totyogókat és a nagyobbacska, óvodás, kisiskolás gyerekeket is, éppen ezért kisebb-nagyobb korkülönbségű testvérek esetén is szórakoztató közös tevékenységgé válhat. Hasznos lehet hosszabb repülő- vagy autóúton, mert jelentősebb ideig képesek lekötni a gyerekek figyelmét ezek a típusú könyvek, és nem elhanyagolható előnyük, hogy nem feltétlenül igényelnek szülői segítséget, ugyanis nem kell szöveget felolvasni. Ám mégis szuper minőségi időtöltés lehet egy borongós, szobában ülős délutánon, mert végtelen lehetőséget nyújt történetmesélésre, ahol a gyerkőccel együtt találhatunk ki újabb és újabb meséket. Fejlesztik a szókincset, a memóriát, a megfigyelőképességet, és különböző témákban bővítik a gyerekek ismereteit – tényleg nagyon-nagyon hasznosak, ezért ajánlatos minden gyereknek beszerezni legalább 2-3 darabot!

 

evszakos_bongeszok.jpegA legnépszerűbb böngészők talán Rotraut Susanne Berner évszakos böngészői, amelyek több mint 15 országban jelentek meg és méltán lettek elterjedtek a kisgyerekes családok körében. Ezeket a könyveket még azok a kicsik is szívesen veszik a kezükbe, akiket nehéz lekötni egy mesekönyvvel. Az évszakok váltakozásával megismerkedhetnek a gyerekek a különböző természeti jelenségekkel, mezőgazdasági munkákkal és ünnepekkel is.

 

 

mindenre-kepes-szotar.jpgEgy másik nagyon kedvelt példány Tom Schamp Mindenre képes szótár c. könyve, amelyről azt állítja az illusztrátor, hogy ebbe a böngészőbe aztán mindent belerajzolt. Valószínűleg igaza is van, nem találunk olyan cselekvést, tevékenységet, jelenséget, élőlényt, tárgyat, amelyre ne bukkannánk rá valamelyik oldalon. Izgalmas, színes, vicces, szórakoztató, azonban oldalai vékony lapokból állnak, így inkább ezt 1,5 évtől felfelé ajánlom.

 

 

Ezeken kívül pedig tényleg rengeteg tematikus böngésző létezik, biztosan mindenki talál magának (és a gyerkőcnek :D) tetszőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvesfalva.blog.hu/api/trackback/id/tr6117776108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása